انتقاد پیشکسوت بدمینتون از عملکرد فدراسیون: ۳۰ سال است درجا میزنیم/ ۱۳ سال از آخرین باری که سهمیه جهانی گرفتیم، میگذرد
به گزارش ورزشی منهای فوتبال به نقل از میزان علی شاهحسینی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۶۹ در بدمینتون ایران مشغول به فعالیت است، اظهار داشت: ۱۴ سال است عضو هیئت علمی دانشگاه هستم و یک آکادمی بدمینتون فعال با ۱۵ سال سابقه دارم و در جایگاههای مختلف بدمینتون ایران فعالیت کردهام. با تمام این تفاسیر میتوانم با قاطعیت بگویم که از برنامه آینده بدمینتون ایران بیخبرم. فدراسیون هیچگونه نقشهای برای آینده ترسیم نکرده است که امیدوارم این اتفاق هرچه زودتر رخ دهد. متأسفانه دلسوزان و عاشقان این رشته در خارج از گود قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: ثبات مدیریتی میتواند خوب باشد، اما مشروط بر اینکه از تمامی پتانسیلها بر اساس شایستگی استفاده شود و علاوه بر اینها نظارت و ارزیابی کامل وجود داشته باشد و اگر کسی خوب کار نکرد، کنار گذاشته شود. آب زلال هم پس از مدتی سکون میگندد؛ به نظر من در عین اینکه افراد باسابقه در فدراسیون کار میکنند، نیاز به پوستاندازی بیش از اندازه احساس میشود و باید خون تازهای به این فدراسیون تزریق شود.
ثبات مدیریتی در فدراسیون بدمینتون به این رشته آسیب زده
کارشناس بدمینتون ایران تصریح کرد: من ۱۲ ساله بودم و یادم میآید که این افراد آن موقع در فدراسیون حضور داشتند و هنوز بعد از گذشت ۳۰ سال، این افراد همچنان در فدراسیون دارای جایگاه هستند و تصمیمگیرندگان اصلی هستند که جای تأمل دارد. با چنین شرایطی نمیتوانیم رشد و توسعه داشته باشیم.
وی با اشاره به ثبات مدیریتی محمدرضا پوریا در فدراسیون بدمینتون در چندین دوره متوالی یادآور شد: مشکلاتی در فدراسیون وجود دارد که باید حل شود، اما به نظرم نمیتوان رئیس فدراسیون را در تمام مشکلات مقصر دانست و بیانصافی است، اما شاهدیم ثبات مدیریتی در ارکان مختلف بدمینتون از جمله ریاست فدراسیون، برای این رشته مشکلساز شده است. پوریا را سالهای سال است که میشناسم و مسئولیتهای مختلفی در فدراسیون داشته؛ از سال ۱۳۸۶ دبیر و در سال ۱۳۸۸ سرپرست و در ادامه رئیس فدراسیون شد و کرسیهای متوالی نایب رئیسی کنفدراسیون آسیا را دارا بوده و جزو ۶ نایب رئیس است.
شاهحسینی در ادامه مطرح کرد: اگر قرار باشد بازیکنان بدمینتون ایران رشد کنند، باید از ۵۴ هفته در سال، بین ۴۵ تا ۴۸ هفته تمرین منظم و هفتهای ۲۰ ساعت داشته باشند که متأسفانه چنین شرایطی در بدمینتون فراهم نشده و فقط ۴ ماه و در زمان برگزاری لیگ و آن هم با حمایت باشگاهها این برنامه برقرار میشود. فدراسیون هم فقط ۲ هفته و آن هم قبل از مسابقات فجر امکانات در اختیار بازیکنان قرار میدهد. مسابقات برون مرزی بدون تمرین مستمر و هدفمند بیفایده است.
یادگار سختافزاری خوبی از «کرباسیان» باقی مانده که «پوریا» به خوبی از آن استفاده نمیکند
وی اضافه کرد: خوشبختانه یادگار خوبی از مهدی کرباسیان در فدراسیون باقی مانده و امکانات خوبی در بخش سخت افزاری فدراسیون وجود دارد و جای تعجب دارد چرا اردوهای تیم ملی به جای برگزاری در فدراسیون، به استانها و شهرستانها میرود. اختیار کامل این مجموعه ورزشی با فدراسیون است و به نظرم فدراسیون با فراهم کردن تغذیه و خرید تجهیزات و حق الزحمهای محدود میتواند به راحتی اردوهای آمادهسازی و بلندمت برگزار کند.
کارشناس بدمینتون ایران خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۸۶ تا ۹۱ مربی اندونزیایی در ایران حضور داشت و فدراسیون اختیارات خوبی در اختیارشان میگذاشت و از یادگار کرباسیان به درستی استفاده میشد. در زمان پوریا نیز ۲ تا ۳ سال از این امکانات استفاده میشد که بعد از رفتن مربی اندونزیایی دیگر این امکانات به شکل درست تخصیص داده نشد؛ اگر همین ظرفیت را به مربی ایرانی بدهند میتواند بسیار خوب باشد. همان مربی اندونزیایی با آن حقوق چشمگیر، سطح فنی متفاوتی با مربیان شایسته داخلی نداشت. البته مربیان سطح بالا و شایسته داخلی نیز به اندازه تعداد انگشتان یک دست نیستند.
وی ادامه داد: آخرین باری که ملیپوشان بدمینتون ایران سهمیه مسابقات جهانی را گرفتند، سال ۲۰۱۱ بوده و بعد از آن موفق به تکرار آن نشدیم که جای تفکر و تأمل فراوانی دارد. عدم تمرین مناسب و شرکت نکردن آنها در مسابقات مورد نیاز و عدم داشتن رنکینگ مناسب در مسابقات امتیازی برای دریافت سهمیه، از علتهای وقوع این اتفاق است.
صحبت از کسب سهمیه المپیک در بدمینتون ایران، اقدام شعارگونه فدراسیون است
شاهحسینی در ادامه گفت: تنها اقدام شعارگونه فدراسیون کسب سهمیه المپیک است که ۴ سال یک بار برگزار میشود که در این امر نیز ساز و کار مناسبی برنامهریزی نشده و از یک سال مانده به المپیک تازه کار را آغاز میکنند. ملیپوشان ما نیاز به بهبود رنکینگ خود در مسابقات فراملی دارند. تا بخواهند سهمیه المپیک را کسب کنند و برای تصاحب این سهمیه باید در سطح فنی خوبی قرار داشته باشند تا بتوانند با حریفان خود رقابت کنند.
وی اشاره کرد: میگویند ابر قدرتهای بدمینتون در آسیا هستند و ایران کار سختی دارد. آیا ابر قدرتهای تنیس روی میز در آسیا نیستند؟ مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز، تیم ملی این رشته را به مقام سوم بازیهای آسیایی و کسب چند سهمیه المپیک و کشف استعداد ۱۴ ساله هم رسانده است و غولهای این رشته در آسیا هستند. قطعاً ما هم میتوانیم این کار را در بدمینتون پیاده کنیم، اما متأسفانه در بدمینتون از پتانسیل و ظرفیت موجود استفاده نمیشود و عاشقان و دلسوزان بدمینتون در خارج از گود ماندهاند و در این رشته تصمیمگیرنده نیستند.
ملیپوش سابق بدمینتون ایران تاکید کرد: متأسفانه افرادی که در مجمع انتخاباتی فدراسیون رأی میدهند سلیقهای کار میکنند و اصلاً برایشان مهم نیست که رئیس آینده فدراسیون چه منافعی برای رشته ورزشی و بدمینتونبازان دارد. آیا آن رشته ورزشی در دوره قبلی کار خود را درست انجام داده است یا خیر؟ من به عنوان یک بدمینتونی نمیدانم اهداف آینده فدراسیون در حوزه استعدادیابی و تیمهای ملی چیست و فدراسیون نقشهراه ندارد. افراد دارای حق رأی که دین سنگینی بر دوششان هست بیتوجه به قشر بدمینتون، فقط نظر شخصی خودشان را روی برگه کاغذ مینویسند.
وی ادامه داد: اگر دیدگاه سلیقهای را از ذهنیتشان خارج کنند و منافع جمعی را ببینند، ممکن است افراد جدیدی به فدراسیون بیایند و راهکارهای جدیدی داشته باشند و این رشته رشد کند، اما متأسفانه مجمع انتخاباتی بدمینتون نیز مثل بسیاری از فدراسیونهای دیگر از پیش تعیینشده است و رقابت آنچنانی و سطح بالایی را در این مجمع شاهد نیستیم.
مسئولان باسابقه فدراسیون با زیبایی استعفا و عذرخواهی کنند قبل از اینکه وزارت دستور بدهد
شاهحسینی تصریح کرد: مجمع انتخاباتی فدراسیون بدمینتون در دوره قبل یک سال به تعویق افتاد و آن قدر وزارت ورزش این مسئله را به خاطر پوریا کش داد که در نهایت این سمت باز به او رسید. پوریا شرایط رئیس شدن را نداشت و از تبصرههای مختلف برای دریافت این پست استفاده کرد؛ البته باید این نکته را بگویم که او افتخاری برای بدمینتون ایران است و در جمع ۶ نایب رئیس کنفدراسیون آسیا حضور دارد. بدمینتون ایران بعد از کرباسیان که مدت زیادی سکان ریاست این رشته را برعهده داشت، اکنون پوریا را دارد. البته باید بگویم پوریا از همین کرسی برای رئیس شدن استفاده کرد تا بتواند بیاید.
این کارشناس بدمینتون در رابطه با ثبات مدیریتی رئیس و دیگر اعضاء این فدراسیون ورزشی در پایان گفت: یکسری از بزرگان و افراد باسابقه در فدراسیون بدمینتون باید ظرفیت خود را بالا ببرند و با روی خوش استعفا بدهند و بابت کمبودها عذرخواهی کنند و کار را به افراد جوان و تحصیلکرده بسپرند تا نسل جدید بتواند به این رشته کمک کند، اما متأسفانه این مشکل نه تنها در فدراسیون بدمینتون بلکه در سایر رشتهها نیز وجود دارد و این افراد باسابقه حاضر نیستند از جایگاههای خودشان کنار بروند مگر این که دستور از وزارت ورزش برسد تا از پست خود خارج شوند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید