سیاستگذاری و هدفگذاری ۴ ساله در کمیته پارالمپیک با تشکیل کارگروه ویژه
به گزارش ورزشی منهای فوتبال سعید سلگی با اعلام اینکه اخیر کارگروهی با عنوان «کارگروه شورای فنی» در کمیته ملی پارالمپیک تشکیل شده است، در مورد دلایل تشکیل این کارگروه و برنامه های دنبال شده توسط آن توضیح داد.
وی گفت: طی چهار سال آینده ورزش جانبازان و توان یابان سه رویداد بازی های پاراآسیایی جوانان، بازی های پاراآسیایی ناگویا و بازی های پارالمپیک لس آنجلس را در پیش دارد. سیاست گذاری و هدف گذاری ۴ ساله متناسب با این سه رویداد دلیل تشکیل کارگروه شورای فنی و محور جلسات آن را تشکیل می دهد.
معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک با بیان اینکه از حدود یک ماه پیش این کارگروه تشکیل و جلسات خود را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در کمیته ملی پارالمپیک و با تشکیل این کارگروه، نگاه راهبردی تر به رشته ها و وضعیت آنها می شود. در نشست های برگزار شده در رابطه با تمام مسائل اعم از تجهیزات، برنامه های تمرینی و اعزام ها بحث شده و مشورت گرفته می شود. حتی در این نشست ها از مقوله استعدادیابی و انجام اقدامات موردنیاز آن متناسب با شرایط هر رشته هم غافل نیستیم.
سلگی تاکید کرد: پیش از این و در سنوات گذشته، بیشتر نگاه ها به مهمترین رویداد بود و تمام برنامه ریزی ها و اقدامات لازم صرفا برای همان رویداد انجام می شد. این برای نخستین بار است که در مجموعه پارالمپیک قرار است با سیاست گذاری و هدف گذاری ۴ ساله پیش برویم که امیدواریم نتیجه بخش هم باشد.
وی در مورد ترکیب این کارگروه گفت: غفور کارگری به عنوان رئیس کمیته به حضور در جلسات دعوت می شوند. بنده به عنوان معاون ورزش قهرمانی و مریم کاظمی پور به عنوان نایب رئیس کمیته و مسئول آکادمی ملی پارالمپیک هم حضور دائم در نشست ها داریم. رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان هم در جلسات شرکت دارند.
سلگی با تاکید بر اینکه جلسات کارگروه شورای فنی به صورت مشترک با فدراسیون های فعال در ورزش جانبازان و توان یابان برگزار می شود، ادامه داد: هر نشست را ویژه یک رشته و با حضور رئیس فدراسیون و انجمن همان رشته برگزار می کنیم. البته در برنامه داریم که از حضور خبرگان ورزشی هم بهره ببریم به خصوص از زمانیکه بیشتر وارد مسائل فنی می شویم.
معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک در پاسخ به این پرسش که «تاکنون کارگروه شورای فنی برای چه رشته هایی نشست گذاشته است؟»، تصریح کرد: دوومیدانی (جانبازان و نابینایان)، شنا (جانبازان و نابینایان)، وزنه برداری (مردان و زنان)، تکواندو، گلبال، دوچرخه سواری، کانو، تیراندای، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته و تیروکمان رشته هایی هستند که تا به امروز برای آنها یک مرحله نشست داشته ایم. طی هفته جاری هم این نشست ها را برای جودو نابینایان و فوتبال نابینایان دنبال می کنیم.
«با وجود گذشت سه ماه از اتمام بازی های پارالمپیک و لزوم تعیین تکلیف کادر فنی تیم ها برای رویدادهای آینده، به جز تیروکمان برای سایر رشته ها در این زمینه تصمیم گیری نشده است. در نشست های موردنظر ورودی هم به این موضوع شده است؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: در برخی رشته ها وارد فاز دوم نشست ها می شویم. کادر فنی تیم ها و تصمیم گیری برای آنها اولویت این بخش نشست ها است که در محل فدراسیون جانبازان هم برگزار می کنیم. روال کار اینگونه است که گزینه های موردنظر برای کادر فنی هر رشته در بخش های مختلف توسط انجمن پشنهاد می شود تا با بررسی، جمع بندی لازم در مورد آنها حاصل شود.
سلگی در مورد زمان زیادی که تا به امروز برای تعیین مربیان رشته های مختلف به خصوص در سطح تیم ملی از دست رفته است، گفت: صرفا قرار است با دقت بیشتری انتخاب ها صورت بگیرد چون هدف چهار ساله است. هیچ زمان انتخاب ها تا این حد سیستماتیک نبود، گزینه ای پیشنهاد می شد و با یک هماهنگی انتخاب نهایی صورت می گرفت. این دوره هدفمندتر و با مشورت و نگاه جمعی تر انتخاب ها صورت می گیرد.
این مقام مسئول در کمیته ملی پارالمپیک در مورد زهرا نعمتی و مسئولیتی که به عنوان سرمربی تیم ملی پاراتیروکمان به او سپرده شده است، گفت: خانم نعمتی جزو سرمایه های ارزشمند ورزش است آنهم نه فقط در بخش جانبازان و توان یابان؛ افرادی مانند زهرا نعمتی که قابلیت های بالایی دارند، نباید به این راحتی کنار بروند. در رابطه با این فرد با ویژگی شاخصی که برخوردار است، این تصمیم گرفته شد که به عنوان مربی ادامه فعالیت داشته باشد. امیدواریم موفقیت هایی که او در دوره ورزشکار بودن به دست آورد هم در دوره مربیگری تکرار کند.
علیپور همچنین در پاسخ به این پرسش که «در نشست با کارگروه شورای فنی با تیراندازی در رابطه با ساره جوانمردی هم تصمیم گیری جدیدی شد؟»، گفت: محوریت ها نشست ها سیاست گذاری و هدف گذاری چهار ساله بوده و طبیعی است که در مورد افراد صحبت و تصمیم گیری نشده است. احتمالا جلوتر که برویم و در نشست های آینده وارد جزئیات مربوط به ورزشکاران هم بشویم. در مورد جوانمردی هم به هر حال این ورزشکار تصمیمی مبنی بر خداحافظی گرفته و آن را اعلام کرده است. اول باید ببینیم این ورزشکار چه برنامه عملی دارد و دیدگاه مربیان و مسئولانش چیست، سپس موضوع را به مشورت بگذاریم و برای آن تصمیم بگیریم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید