صفایی: مشکل تنیس روی میز زنان، مسابقه ندادن است/ ویزایم بیاید با هزینه شخصی به آلمان و چک میروم
به گزارش ورزشی منهای فوتبال به نقل از آنا، تیم ملی تنیس روی میز بانوان به تازگی در رقابتهای قهرمانی جهان کره جنوبی شرکت کرد. با توجه به سطح بالای این آوردگاه مهم، دختران ایرانی نتوانستند به توفیقی برسند و با یک برد از دور گروهی مسابقات کنار رفتند.
شیما صفایی، عضو جوان تیم ملی تنیس روی میز زنان در خصوص عملکرد این تیم در مسابقات جهانی کره به خبرنگار ورزشی آنا گفت: این دومین تجربه حضور من در رقابتهای قهرمانی جهان تنیس روی میز بود. علاقهمندان به ورزش به خوبی میدانند که سطح مسابقات در این رشته چقدر بالاست و ما نیز چه اختلاف سطحی با رقبا داریم. با این حال، اما فکر میکنم در این دوره ما به نتایج بهتر و تجربیات ارزشمند تری رسیدیم. چرا که توانستیم در مرحله گروهی حداقل یک برد داشته باشیم. این در حالی است که دو سال پیش در دور گذشته این پیکارها حتی یک برد هم در گروهمان نداشتیم. در پیکارهای کره جنوبی با تیمهای آفریقا، برزیل، لوکزامبورگ و ژاپن همگروه بودیم. خوشبختانه موفق شدیم تیم آفریقای جنوبی را با نتیجه ۳ بر صفر شکست بدهیم. برابر سایر حریفان نتیجه را واگذار کردیم ولی به لحاظ فنی هر کدام از اعضای تیم سعی کردیم بهترین بازیهایمان را به نمایش بگذاریم.
بعد از این مسابقات رنکینگ جهانی بانوان تنیس روی میز ایران با صعود قابل توجهی مواجه شد. طوری که جایگاه ندا شهسواری، مهشید اشتری و شیما صفایی هر کدام به ترتیب ۳۲۱، ۲۶۳ و ۲۶۵ پله ارتقا پیدا کرد. صفایی در این خصوص توضیح داد: تا پیش از این، نتیجه تیمی مسابقات قهرمانی جهان در رنکینگ فردی تنیسورها تاثیر نداشت. امسال، اما این اتفاق رخ داد. جالب اینجاست که خود ما ملی پوشان هم از این موضوع بی اطلاع بودیم و وقتی فهمیدیم خیلی سورپرایز شدیم. خدا را شکر رنکینگهایمان خیلی ارتقا پیدا کرد و خود من الان در جایگاه ۴۴۹ دنیا قرار دارم.
شیما صفایی وقتی ۱۵ ساله بود خودش را به عنوان یک مدعی در تنیس روی میز زنان ایران معرفی کرد و گوی سبقت را از بازیکنان بزرگسالان ربود. او در تلاش است تا در ۱۹ سالگی اولین حضور خود را در بازیهای المپیک تجربه کند. نابغه همدانی در این باره افزود: ما تنها یک فرصت برای کسب سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس داریم که آن هم رقابتهای آسیای میانه است. این مسابقات اردیبهشت ماه سال آینده در ازبکستان برگزار میشود و سهمیه انفرادی در آن توزیع میشود. از هر کشور دو نماینده در بخش آقایان و دو نماینده در بخش زنان میتوانند در این مسابقات شرکت کنند. فدراسیون تنیس روی میز هنوز به ما اعلام نکرده که نفرات را بر چه اساسی برای انتخابی المپیک آسیای میانه گزینش میکنند. برای بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو، خانم ندا شهسواری انتخاب شدند و بین من، مهشید اشتری و پریناز حاجیلو انتخابی گذاشتند که من برنده شدم. امیدوارم در این دوره هم بتوانم انتخاب شوم. به هر حال آرزوی هر ورزشکاری حضور در بازیهای المپیک است و من هم دوست دارم این بازیها را ببینم. تا به الان فقط خانم شهسواری نماینده زنان ایرانی در مسابقات تنیس روی میز بازیهای المپیک بودند.
قهرمان بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در خصوص سطح کیفی رقبای آسیای میانه خاطر نشان کرد: درست است که حضور در رقابتهای انتخابی آُسیای میانه به واسطه سهمیهای که به کشورها میدهند برای ما راحتتر از حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا و جهان است، اما این طور نیست که سطح کیفی پایینی داشته باشند. کشورهای همسایه روز به روز در حال پیشرفت هستند و مطابق با شرایط استاندارد ورزش دنیا تمرین میکنند. کل تیم ازبکستان یک ماه است که دارند در یکی از کمپهای معتبر چین تمرین میکنند. قزاقستان به عنوان یکی دیگر از رقبای اصلی ما یک بازیکن دارد که در آلمان مشغول تمرین است. طبیعتا ما شرایط امکاناتی این رقبا را نداریم، اما تمام تلاشمان را میکنیم که با همین تمرین و اردوی داخلی عملکرد خوبی در آسیای میانه داشته باشیم.
صفایی در تلاش است تا در فاصله باقی مانده تا مسابقات انتخابی المپیک آُسیی میانه، با هزینه شخصی به دو پروتور در آلمان و چک اعزام شود. او تصریح کرد: مشکل ما ملی پوشان عدم حضور در تورنمنتهای مختلف بینالمللی است. وقتی هم که مسابقه نمیبینیم، متقابلا اعتماد به نفسمان پایین میآید. جو مسابقه داخلی با مسابقه خارجی کاملا متفاوت است. این موضوع باعث میشود تا نتوانیم در رویدادهای مهمی مثل جهانی و آسیایی چطور در مواقع حساس مسابقه را کنترل کنیم. همین بازیکن قزاقستانی که اسمش را بردم در یک سال گذشته در ۱۷ مسابقه مختلف شرکت کرده است. رقبای ما حداقل هر سه ماه یکبار در یک پروتور حاضر میشوند، اما من در سه چهار سال گذشته تنها در یک پروتور آلمان شرکت کردم و به دو مسابقه قهرمانی آسیا و جهان اعزام شدم. متاسفانه دلیل عدم حضورمان در رویدادهای برون مرزی هم به نبود بودجه کافی بر میگردد. با این حال خود من در تلاشم با هزینه شخصی در این فاصله در دو پروتور آلمان و چک حضور پیدا کنم. البته اگر ویزایم بیاید.
لژیونر تنیس روی میز زنان ایران این روزها مشغول بازی در لیگ ترکیه هم هست. او در این باره یادآور شد: من در تیم فنرباغچه ترکیه بازی کنم. تیم خوبی است. در چهار سال اخیر مقام اول سوپر لیگ تنیس روی میز زنان را در ترکیه کسب کرده است. ما در رقابتهای نیم فصل اول شدیم. باید در نیم فصل دوم هم خوب بازی کنیم و از عنوان قهرمانی این تیم در لیگ دفاع کنیم. من امسال پیشنهاداتی را هم از سوی تیمهای عراقی داشتم، اما به دلیل تداخل زمانی با مسابقات داخلی و ملی، ترکیه را انتخاب کردم.
وی در پایان گفت: از مسئولان ورزش کشور میخواهم که نگاه بیشتری به رشته ما داشته باشند. برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس که گذشت، اما برای رویدادهای چهار سال آینده طوری برایمان برنامه ریزی کنند که بتوانیم در مسابقات خارجی بیشتری شرکت کنیم. تمرینات ما محدود به مسابقات و رقبای داخلی است. ما باید با حریفان و دستهای مختلف آشنا بشویم. تکنیکهای بیشتری را یاد بگیریم. تنها در صورتی که مسابقه بدهیم میتوانیم در رده بندی جهانی ارتقا رنکینگ داشته باشیم. یکی دیگر از معایب مسابقه ندادن در رشته ما این است که اگر مسابقه ندهیم رنکینگمان افت میکند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید