مهرعلیزاده: اگر وزیر ورزش بخواهد در ارگان دیگری باشد، نیاز به مصوبه مجلس دارد/ هرگز از من نخواستند که از فدراسیون کنار بروم
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محسن مهرعلیزاده رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی در نشست خبری که صبح امروز در محل این فدراسیون برگزار شد، ضمن تبریک سالروز ولادت امام علی علیه السلام اظهار داشت: این فدراسیون در سال 83 ایجاد شده و چند ماه دیگر 20 ساله میشود. تمام جهتگیری ما این است که مشابه کاری که ژاپن و کره جنوبی و … درباره رشته تخصصی شان انجام بدهند، ما نیز درباره رشته خودمان انجام بدهیم. ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی جامعترین و کاملترین ورزش است که شامل همت چیز میشود؛ از یک طرف شرایط جسمانی را در نظر میگیرد و از طرف دیگر به دنبال ساختن شخصیت انسان از طریق فرهنگی و اشعار و مذهبی و … است. چنین فردی میتواند به عنوان یک مرجع در جامعه شناخته شود. این وضعیت برای ما آشناست ، ولی برای خیلی از جوامع ناآشنا است.
وی ادامه داد: من وقتی وارد ورزش شدم، این برنامه یعنی فراملی کردن ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی را در ذهن داشتم و مورد تاکید و تشویق بزرگان نظام نیز قرار گرفتم. ما دو سال کار کردیم تا این رشته را بینالمللی کنیم. جهانی کردن یک رشته شامل ملزومات خاصی است. اولین نکته هدفگذاری است که باید اهداف مشخص شوند و ما این کار را انجام دادیم. در همین باره توسعه فیزیکی، آموزش و … را در برنامه داشتیم.
وی افزود: بعد از دو سال، این کار انجام شد و روش اجرا نیز من درآوردی نبود، بلکه قبلاً در رشتههای دیگر امتحان شده بود. در مهر 83 اساسنامه را جلوی چهرههای برتر جهانی از جمله موسس تفیسا (سازمان جهانی ورزش برای همه) و … قرار دادیم و همگی آن را اجرا کردند. الکساندر مدوید یکی از چهرههای برتر کشتی جهان چند بار اعتراف به تربیت ورزش زورخانهای نیز کرده بود.
مهرعلیزاده عنوان کرد: برخی کشورها به دنبال مصادره این رشته هستند. برای مثال تلاش زیادی شد که چوگان مصادره شود و الان هم دست انگلیسیها است. من برای اینکه این بلا سر رشته ما نیاید، در اساسنامه نوشتهایم که رئیس فدراسیون جهانی همیشه باید ایران باشد. همچنین عنوان کردهایم که رئیس کمیته فنی نیز باید یک ایرانی باشد. نکته سوم اینکه ما مرکز این فدراسیون جهانی را ایران قرار دادیم.
وی گفت: اساسنامه در طول این بیست سال سه بار تغییر کرده ، ولی اصولی که گفتم همچنان پایدار است. امروز هم 85 کشور این رشته را میشناسند. این رشته در کشور در حال از بین رفتن بود، اما 85 کشور آن را الان میشناسند و بیش از دو هزار نفر ورزشکار حرفهای داریم که زیر نظر فدراسیونهای ملی کشورهای مختلف فعال هستند. از طرف دیگر مربی و مرشد تربیت کردیم. حتی مرشدان خارجی به زبان فارسی، اشعار فردوسی و سعدی را در زورخانههایشان عنوان میکنند. همچنین کلماتی مثل «رخصت» و «دعا» را به فارسی میگویند. جهانی شدن به این معناست که اگر همین الان به اروپا زنگ بزنیم، قادر هستند که یک رویداد را برگزار کنند، بدون آنکه ما برایشان کاری کنیم.
وی درباره راهاندازی یک فدراسیون جهانی جدید به نام فدراسیون جهانی ورزش پهلوانی گفت: اینکه عدهای اخیرا جمع شدند و مصاحبه هم کردند، البته خدا کند که کارشان به سرانجام نرسد، به این معناست که مسئولان نظام بیست سال وقت و انرژی گذاشتند، ایجاد چنین فدراسیون جدیدی دو مشکل ایجاد میکند. اول اینکه نادیده گرفتن و به سخره گرفتن همه اقدامات و هزینهها و … است که در کشور صورت گرفته است. در واقع این یک اقدام برخلاف مصالح کشور است. مسأله دوم این است که کشور رقیبی پیدا شود و این رشته را برای خودش کند. در این شرایط وقتی قرار است یک فدراسیون جدید ساخته شود، این موضوع به آن کشور که به دنبال ثبت این رشته است، کمک میکند. من اگر وزیر ورزش را که کارمند خودم هم بوده، نمیشناختم، تردیدی نمیکردم که این مأموریتی است از برخی کشورها که به دنبال در اختیار گرفتن این ورزش هستند.
وی با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف در قارههای مختلف و برگزاری مسابقات قهرمانی جهان و جام جهانی و دورههای مختلف آموزشی و … گفت: سالی نیست که شش هفت رویداد را برگزار نکنیم. یک چنین کار بزرگی شده، اما تصور کنید که یک کشور خارجی از این اختلافات داخلی استفاده کند و این ورزش را از دست ما بگیرد. ما سال قبل مسابقات آنلاین داشتیم، اما سه سال است که مسابقه حضوری نداشتیم، آن هم به این دلیل که وزارت ورزش یک ریال هم هزینه نمیدهد. امسال که صفر بوده و سال قبل هم با هزار منت، پنج درصد را اختصاص دادند.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی با اشاره به اینکه «من را به نشست اخیر دعوت نکرده بودند» گفت: اینکه میگویند رئیس ورزش کشور باید رئیس فدراسیون جهانی هم باشد، یک دروغ است. اساسنامه در سوئیس ثبت شده و نوشته شده که رئیس فدراسیون توسط مجمع باید هر چهار سال یکبار انتخاب شود. اینکه چرا من انتخاب میشوم، باید پاسخ را از اعضای مجمع بپرسید. من را برای مسابقه دعوت کرده بودند، در حالی که اجازه برگزاری مسابقه را نگرفته بودند. فدراسیون ایران بدون هماهنگی تورنمنت برگزار میکند و حتی پاسخ نامههای ما را هم نمیدهد. در دعوتنامه به فدراسیونها از آرم کمیته ملی المپیک استفاده کرده بودند و حتی دبیرکل کمیته المپیک نسبت به این موضوع اعتراض و انتقاد کرده بودند.
وی گفت: اینجا ارث پدری من نیست و من با رای مجمع انتخاب میشوم. من آدم بیکاری نیستم که اینجا باشم. آنهایی که دنبال این کارها هستند، شاید میخواهند کار را به نام خودشان تمام کنند و حتی در حالت بدبینانه به دنبال سفر هستند.
مهرعلیزاده عنوان کرد: ما هر شش ماه یکبار به دفتر رهبری گزارش میدهیم. فدراسیون ملی ایران چهکاره است که جلسه چالشهای این حوزه را برگزار کند؟ وزیر ورزش چه نظارتی بر بودجه فدراسیونها دارد که چند میلیارد برای این جلسه هزینه شده است و هزینه بلیت و هتل میهمانان را هم دادهاند؟ در ایران از بیست سال قبل میلیاردها تومان هزینه شده است تا کار به اینجا برسد.
وی تصریح کرد: آنهایی را دعوت کردند که هیچ ارتباطی به این ورزش ندارند یا مخالف فدراسیون جهانی بودند. با این تصور، جهانی سازی ممکن نیست و همین دستاورد را هم از بین میبرند.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی گفت: من چند سال در دولت بودم و اگر وزیر وقت بخواهد در ارگان دیگری باشد، نیاز به مصوبه مجلس است. چطور این وزیر میتواند مسئول یک سازمان غیر دولتی بینالمللی باشد؟ پس این خطاست.
وی گفت: نماینده تاجیکستان شب قبل از اجلاس دو بار به من زنگ زد و گفت که خبر نداشته که قرار است چه اتفاقی رخ بدهد. همچنین کنفدراسیون آسیا به اعضا نامه زده که این اجلاس فیک است و کسی از اعضای ما در آن نبوده است. خب وقتی قرار است یک هفته برای خوشگذرانی به یک کشور دیگر بروید، معلوم است که قبول میکنند. تعداد زیادی که آمده بودند، عضو ما نیستند و برخی با تماسهای مکرر و به بهانه سفر آمده بودند.
مهرعلیزاده گفت: آیا وزیر میتواند مسئول یک NGO باشد؟ کسی که اخیراً صحبت کرده، محکومیت کیفری دارد. او در همین فدراسیون خلاف کرده و به 6 ماه زندان محکوم شده بود که دو ماه هم در زندان بود و چهار ماه را بخشیدیم. کسی این کار را پیش میبرد که محکومیت کیفری دارد و از این فدراسیون ما بیرون رفته است. این چه نظارتی است که انجام شده است؟ میلیاردها تومان هزینه میکنند تا یک امضا بگیرند. به کسی ریاست میدهند که نمیتواند رئیس شود.
وی گفت: این کار یعنی ایجاد یک فدراسیون جدید جهانی جز هزینه چیزی برای نظام ندارد. به وزیر ورزش میگویم؛ این ضد مصالح ملی است و تحمیل هزینه به دولت است و یکسری محرومیتها و مسائل برای وزیر و اطرافیانش دارد.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که آیا مسئولان وزارت ورزش و سازمان تربیت بدنی در دورههای مختلف از او نخواستند که کنار برود، گفت: هرگز از من نخواستند که کنار بروم، چون وزیر به قدری کار و برنامه دارد که نمیرسد تا به آن بپردازد. من بانی این کار بودم، ولی زمانی که ثبت شد، اینجا NGO بود و مشکلی وجود نداشت.
وی در پاسخ به این سوال که فدراسیون بینالمللی به آن اهدافی که تعریف کرده بود، نرسیده است، عنوان کرد: چه کسی گفته که فدراسیون ما به معنای واقعی به اهدافش نرسیده است؟ فدراسیون ما اتفاقاً موفق هم بوده است. ما 19 سال است که کار را شروع کردهایم. تنها دلیلی که میتوانم حدس بزنم، یکسری حسادتها و شاید مسائل سیاسی باشد. ده برابر پول ما را به فدراسیون داخلی میدهند و به ما میگویند که پول نداریم. در حالی که ما پول لازم را از این طرف و آن طرف فراهم میکنیم.
مهرعلیزاده در پایان گفت: امیدواریم تحت تاثیر مسائل سیاسی نباشد، چون اگر اینگونه باشد، مجبور میشویم یکسری حرفها را بزنیم
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید