هاشمی: اجرای طرح آمایش سرزمینی از بیعدالتی در ورزش کشور جلوگیری میکند
به گزارش برنا ، کیومرث هاشمی در جلسه شورای ورزش و ستاد ساماندهی امور جوانان استان یزد با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر اظهار داشت: خوشحالم از اینکه در شهرستان یزد حضور پیدا کردم چراکه خاطرات خوبی از این استان دارم.
وی افزود: تشکر ویژه دارم از استاندار یزد به خاطر حمایتشان از حوزه ورزش و جوانان و اینکه میزبان این دوره از مسابقات بین المللی بدمینتون جام فجر در شهر یزد شدند.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای ما این است که تمرکز را از تهران بگیریم و میزبانیها را به استانهای دیگر بدهیم. امروزه در عرصه ورزش دنیا بعد از آموزش و پرورش باشگاهها حرف اول را چه در بعد قهرمانی و چه در بعد همگانی میزنند، باشگاهها موتور محرکه ورزش در هر استان و شهرستان هستند.
کیومرث هاشمی با تاکید بر لزوم توسعه ورزش همگانی در کشور گفت: ورزش همگانی حلقه مفقود شده بعد از انقلاب اسلامی است چراکه در این سالها ورزش همگانی زیر سایه ورزش قهرمانی بوده است. شاید کمتر از ۲۰ درصد جامعه برای سلامتی خود به ورزش روی میآورند و این آمار خوبی برای کشور نیست. اگر برای ورزش همگانی بیشتر سرمایهگذاری کنیم قطعا در بحث درمان کمتر هزینه خواهیم کرد چراکه ورزش ابزار پیشگیرانه است.
وی ادامه داد: در کنار ورزش قهرمانی که غرور ملی را ایجاد میکند وظیفه جمعی که داریم پرداختن به ورزش همگانی است چون سلامتی جامعه را درپی دارد. در این راستا شهرداریها نقش پررنگی در توسعه سلامت جامعه دارند و میتوانند ورزش را نهادینه کنند. نگاه محله محوری در موضوع ورزش در استانی مثل یزد بسیار پررنگ تر از استانی مثل تهران است. برای رسیدن به سلامت جامعه باید در مراکز استانها به سمت محله محور شدن شهرها در موضوع ورزش برویم.
کیومرث هاشمی در ادامه افزود: اجرای طرح آمایش سرزمینی مانع بیعدالتی در ورزش کشور خواهد شد، طرحی که سه سال پیش به تصویب رسید ولی تا به الان اجرایی نشده است. با اجرای طرح آمایش سرزمینی بیعدالتی از ورزش حذف خواهد شد. این طرح به ما میگوید که برای توسعه ورزش نیاز نیست همه هیاتهای ورزشی در همه شهرها فعالیت داشته باشند و با توجه به استعدادها و ظرفیتهای رشتههای مختلف در هر شهر میبایست به توسعه ورزش روی بیاوریم.
وی گفت: براساس آمایش خود یزد حرکتهای خوبی در این استان شکل گرفته و اجرای طرح آمایش سرزمینی باعث خواهد شد که نه مردم و نه نمایندگان مجلس دغدغهای داشته باشند. این تکلیفی است که قانونگذار برعهده ما گذاشته است و ما برای موفقیت در این طرح پروژه جدیدی را در کشور آغاز نمیکنیم.
کیومرث هاشمی خاطرنشان کرد: ماده ۲۷ و موضوع مولدسازی دو راهی است که قانون پیش پای ما گذاشته که بتوانیم پروژههای نیمه تمام خود را به پایان برسانیم و میتوان اولویت را به قهرمانان و باشگاههایی بدهیم که عملا حسن نیت خود را در راستای توسعه ورزش نشان دادند. حتی اگر ما برخی از پروژهها را به صورت رایگان نیز واگذار کنیم بازهم دولت برنده خواهد بود چون محدودیتهای زیادی برای تکمیل پروژهها وجود دارد. باید واقعبینانه نگاه کنیم و از ظرفیتهای قانونی استفاده کنیم چراکه بودجهای که در اختیار داریم کفاف تکمیل پروژهها را نمیدهد.
وی ادامه داد: وظیفه دولت و وزارت تیم داری و باشگاهداری نیست و باید از ظرفیت بخش خصوصی از جمله ماده ۸۸ و ماده ۲۷ بهره بگیریم. راه نجات ورزش در بحث توسعهای آموزش و پرورش است که ۱۶ میلیون استعداد دارد و در کنار آن باشگاهها است که از این دو موضوع غافل شدهایم.
وزیر ورزش و جوانان بیان کرد: باید همافزایی بین اداره کل ورزش و جوانان و سازمان آموزش و پرورش ایجاد کنیم و از سایر ظرفیتها دوطرف بهره بگیرند. بحث سرانه ورزشی یک موضوع منسوخ شده است و هنر مدیر است که بتواند از همه سرانهها بهره بگیرد. اولویت سرانهها باید ابتدا برای آموزش و پرورش باشد و بتوان برای توسعه ورزش در آموزش و پرورش از آن استفاده کرد.
وی گفت: بنده به عنوان وزیر ورزش باید برای همه دستگاههایی که در حوزه ورزش فعالیت دارند سیاست گذاری کنم. در طرح ملی ورزش هدف ما این است که از سنین پایین ورزش را برای همه نهادینه کنیم و باعث خوشحالی است که کلیات طرح ملی ورزش به تصویب رسیده است.
کیومرث هاشمی با اشاره به موضوع جوانان و اهمیت آن برای دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: سیاست کلان نظام و رییس جمهور بحث پرداختن به موضوع مسکن و ازدواج جوانان است و با توجه به طرحهای توسعهای دولت قطعا اتفاقات خوبی در این راستا شاهد خواهیم بود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید