سوت زنی در ورزش؛ گامی مهم یا مُسَکّنی موقتی؟
آقای هاشمی وزیر ورزش و جوانان در راستای افزایش شفافیت و سلامت در ورزش کشور و مبارزه با فساد، اقدام به راهاندازی سامانه سوتزنی در اسفند 1402 نمود. بدون شک این اقدام وزارت آقای هاشمی در جهت ارتقای سلامت نظام ورزشی کشور گامی مثبت تلقی میشود، اما آیا راهاندازی این سامانه به تنهایی کافی خواهد بود؟
به گزارش ورزشی منهای فوتبال به گفته حمید شمالی دبیرکل سابق فدراسیون بادبانی ایران مشکل اصلی ورزش ایران نه در فقدان ابزار، بلکه در فقدان اراده جدی برای برخورد با فساد و تخلفات در ورزش است. ساختار فعلی وزارت ورزش، با وجود تنوع سامانهها و ساختارهای سازمانی، به نظر میرسد در برخورد با این موارد، بهویژه در فدراسیونها، ضعیف است.
شمالی در این خصوص افزود : مهمترین چالش در این میان، فقدان ضمانت اجرایی قوی برای حمایت از گزارشگران فساد است. اینکه در یک فدراسیون فساد و تخلف در مسیر قانونی به مرجع نظارتی گزارش گردد و رئیس هیئتی که جلوی تخلف یا فساد ایستاده همراه با اعضای هیئتش از سوی رئیس فدراسیون بایکوت شده یا تهدید گردد، نشان دهنده عدم حمایت از گزارشگر فساد است . چنانچه به همین منوال باشد افراد به دلیل تبعات افشاگری، از گزارش تخلفات و فساد خودداری میکنند.
شمالی گفت : ضعف در پیگیری گزارشات و عدم برخورد قاطع با متخلفان، ضعف جدی تری است که همچنام وجود دارد. اینکه هم سوت بزنی و هم کفش آهنین بپوشی و به دنبال امور اداری آن در طبقات وزارت ورزشی و جوانان یا قوه قضائیه باشید، انگیزه افراد را نیز برای استفاده از سامانه سوتزنی را بشدت کاهش میدهد.
در نهایت، باید توجه داشت که شفافیت و سلامت در ورزش، امری چندوجهی است و راهاندازی سامانه سوتزنی تنها یکی از گامهای لازم در این مسیر است. برای دستیابی به این هدف، عزمی راسخ و سرعت عمل بالا در برخورد با فساد و تخلفات در تمامی سطوح و همچنین ایجاد ساختاری پاسخگو و شفاف الزامی است.
12:43
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید