سوالی که فدراسیون والیبال را باید نگران کند؛ چرا دلالها به پیاتزا علاقه دارند؟
به گزارش ورزشی منهای فوتبال به نقل از ایرنا روز گذشته روبرتو پیاتزا به ایران آمد و قرارداد خود با فدراسیون والیبال را به صورت رسمی امضا کرد؛ قراردادی ۴ ساله که البته فدراسیون والیبال میتواند پس از ۲ سال، این قرارداد را فسخ کند. پیاتزا در دورههای مختلف با فدراسیون والیبال ایران مذاکره کرده بود. نخستین بار او به صورت ویدیویی با محمدرضا داورزنی به گفتوگو پرداخت و این در حالی بود که این مربی همان زمان هدایت تیم هلند را بر عهده داشت. انتشار تصویر مذاکره ویدیویی او با داورزنی، واکنش فدراسیون والیبال هلند را در پی داشت و پیاتزا که تصور نمیکرد این مذاکره رسانهای شود آن را تکذیب کرد.
با پایان ریاست داورزنی در فدراسیون والیبال و آغاز سرپرستی وحید مرادی در این فدراسیون، یکبار دیگر با این مربی ایتالیایی مذاکره شد؛ اما این مذاکرات راه به جایی نبرد. نکته عجیب و قابل تامل، ادعاهای مرادی بود که در گفتوگویی که در اسفند سال گذشته با ایرنا داشت مطرح کرد. وی گفت: «طبیعی است که خیلی از مربیان دنیا علاقه مند به سرمربیگری تیم ملی ایران باشند. حتی مربیانی که مسئولیت تیم های ملی دیگر را دارند هم چنین اشتیاقی دارند. با پیاتزا صحبت کردیم اما عنوان کرد قراردادش با هلند تا پایان المپیک است و گفت قبل از المپیک نمی تواند با ایران باشد. پیشنهاد داد دستیارش به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شود و من هم کمکش می کنم. درست نبود تیم ملی را به دستیارش بسپاریم. دلالها هم در این زمینه تلاش کردند و حتی برای انصراف مربیان رقیب هم ممکن است نقش داشته باشند.»
اینکه صحبتهای مرادی تا چه حد به واقعیت نزدیک است مشخص نیست؛ اما قطعا نمیتوان آن را رد کرد. اتفاقی که باعث شد مهر تاییدی به اظهارات مرادی زده شود فعالیت دلالان در فضای مجازی بود. همان زمان که پیاتزا سرمربی هلند بود این دلالها مدام تلاش میکردند مربی ایتالیایی را جزو سه مربی برتر دنیا معرفی و برای او رزومه سازی کنند؛ در حالی که اینگونه نبود و پیاتزا حتی در بین 10 مربی نخست جهان هم جایی ندارد.
حتی با وجود اینکه مربیان تراز اول دیگری در لیست فدراسیون والیبال حضور داشتند اما دلالها فقط روی نام پیاتزا متمرکز شده بودند. زمانی هم که این مرربی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت دلالها بیشتر از همه خوشحال شدند و طبیعتا وقتی در نشست خبری پیاتزا درباره پیشنهاد عجیبی که به فدراسیون والیبال داده بود و به دنبال مربیگری همزمان در تیمهای هلند و ایران بود از او سوال شد دلالها بیشتر از این مربی خشمگین شدند.
تاسفآور است که پیجهای دلالی برای گرفتن باج از ایجنتهای مربیان خارجی، آدرس اشتباه به طرفداران والیبال ایران میدهند. ضمن اینکه آنها نه تنها به دنبال گرفتن پورسانت از ایجنتهای مربیان خارجی هستند بلکه در بسیاری از شرطبندیهای والیبال نیز نقش دارند. با این شرایط فدراسیون والیبال باید به منظور مقابله با معضل دلالی در والیبال ایران ابتدا به دنبال بستن پیجهای آنها در فضای مجازی باشد. اگر این اتفاق رخ دهد قطعا دلالها نمیتوانند آنچنان که باید تاثیرگذار باشند.
اتفاق بدتر اینکه برخی از اهالی والیبال با این دلالها همکاری میکنند و قطعا این موضوع برای آنها سودی دارد که ریسک همکاری با دلالها را قبول کردهاند. در این زمینه فدراسیون والیبال باید با همکاری نهادهای نظارتی اقدام به مقابله با پدیده شوم دلالی کند و این موضوع محقق نمیشود مگر با خواست اکثریت جامعه والیبال ایران.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید